Træning af bækkenbunden

Træning af bækkenbunden

Hvad er bækkenbunden?

Bækkenbunden er en gruppe af muskler, som støtter organerne i bækkenet, herunder lænden, livmoderen og endetarmen. Under din graviditet vil bækkenbunden blive svækket på grund af øget vægt og hormonelle forandringer, derfor er det godt at starte med at træne og styrke din bækkenbund under og efter din graviditet.

Vil du vide mere om graviditet og bækkensmerter eller bækkenløsning så læs mere her hos MyBellys netværk af eksperter Vejle Bækkenklinik. Her kan du blandt andet læse lidt om

"Hvorfor får nogle gravide bækken. og rygsmerter og hvad kan man gøre ved det?"

Træning af bækkenbunden under graviditeten er vigtigt for din krop, så du kan forberede den til fødslen. Ifølge Sundhed.dk kan du med et træningsprogram, som indeholder tre sæt knibeøvelser, som er effektivt træne af bækkenbunden.

Kegleøvelser

Kegleøvelser er en træningsmetode, som fokuserer på gentagne sammentrækninger og afspændinger af musklerne i bækkenet. Øvelserne er også kendt som bækkenbundsøvelser, da de styrker din bækkenbund.

Disse øvelser kan hjælpe dig med at forbedre muskeltonen i bækkenet, lindre smerter under samleje og reducere risikoen for urininkontinens efter fødslen.

Mange ved ikke om de har udførtøvelserne korrekt, så det vi anbefaler er. at du kan søge hjælp hos en fysioterapeutt, så du får den mest optimale træning under din graviditet.

Der findes også andre former for træning under din graviditet. Læs mere om Graviditet og træning

Graviditetssvømning

Svømning anses generelt for at værer den mest skånsomme form for motion, og som gravid kan du forsætte med at svømme helt op til fødslen. Svømning kan hjælpe med at styrke dine muskler omkring bækkennet og øge din kropsstyrke. Det er dog vigitgt at være opmærksom på, at visse former for svømning kan værer mere belastende end andre. Derfor kan det værer en god idé at konsultere en læge eller fysioterapuer for at finde den bedste træningsform til dig.

Mangler du graviditets badetøjet?

Vi har designet en unik, feminin og eksotisk badetøjs kollektion med fokus på dig som gravid. Denne all-in-one badetøjs kollektion giver dig som gravid, en komfortabel graviditetssvømning og en stressfri babysvømning.

"Sund mor, sund baby - MyBelly"

Reg
Tilbage til blog