Fysisk aktiv under graviditet

Fysisk aktiv under graviditet

Fordele ved motion gennem graviditeten

Når du er gravid er det vigtigt at opretholde en vis grad af fysiske aktivitet, da det kan have en række positive sundhedsmæssige fordele for både dig som mor og din baby. Ifølge flere eksperter er det særligt vigtigt at træne de inderste og skrå mavemusker for at forbygge lænde- og bækkensmerter, og styrketræning og strækøvelser for bækkenbundsmusklerne kan også have positive effekter på kroppen under graviditeten.

Læs mere om, hvad der skyldes bækkensmerterne hos Vejle Bækkenklinik

Selvom det kan være svært at slippe sin træningsrutine, bør du som gravide være opmærksomme på, at du kan være mere udsatte for skaber, da modstandere ikke kan se, at du er gravid og dermed ikke tager de nødvendige hensyn. Derfor bør du undgå kontaktsport, men du kan stadigvæk møde op til træningen og deltage i det, der ikke indebærer kontakt.

Det er også vigtigt at være opmærksom på din lyst og ambition især, hvis du er vant til at træne meget. Kvalme og træthed kan for nogle sætte en stopper for fysisk aktivitet i en periode, men der er ikke grund til at du bekymre dig, da det er en naturlig reaktion på, at kroppen producerer flere blodlegemer, hvilker er positivt for en sund graviditet.

En aktiv graviditet kan have mange fordele, herunder styrkelse af bækkenbundsmusklerne, mindske risikoen for gestationsdiabetes og forbedre din muskelstyrke og fleksibilitet.

Generelt kan træning under din graviditet have mange fordele, men det er vigtigt at du en læge eller fysioterapeut for at finde ud af, hvilke øvelser der egner sig til dig.

Skal du vide mere om "træning som gravid" kan du med fordele læse blogopslaget 

MyBellys community.

Ønsker du hjælpe til, at komme i gang med din træning og søger du motivation? Så tilbyder vi hos MyBelly et fællesskab med et netværk af eksperter, der kan hjælpe med at opretholde aktivteten under og efter din graviditet.

”sund mor, sund baby MyBelly”

Og Mangler det helt rette træningstøj, som tage hensyn til din krops behov under og efter graviditeten så har MyBelly tøjet. Se mere her.

Tilbage til blog