Gravid og let til tåre?

Gravid og let til tåre?

Oplever du at du græder mere end du plejer?

Bare rolig, det er helt normalt og du er ikke alene. Mange gravide oplever at de bliver mere sensitive, lettere irritabelt og har ofte humørsvingninger.

Humørsvingningerne er mest almindelige i første og sidste trimester. De kommer normalt af en kombination af de hormonændringer., som sker i din krop, stress, træthed, spændinger, angst, og et ukendt liv som mor. Det som kan gå ind og hjælpe er motion, søvn, god kost, tid og hygge med tæt relation.

Jeg havde selv et lille øjeblik under starten af min første graviditet, hvor jeg ud af det blå begyndte at græde.

Jeg var taget til en helt almindelig jordemoderkonsultation, alt var godt og jeg havde slet ikke ingen bekymringer da jeg kørte derfra. På vej mod mit arbejdet begyndte tårende pludseligt at vælde ud af mig. Jeg blev virkelig bange, da jeg aldrig havde oplevet at græde uden grund. Jeg holdte ind, for at samle mig, men jeg kunne simpelthen ikke. Tanken om at mine kollegaer skulle se mig i tårer, var ikke rar. Mærkeligt nok så var det mest deres spørgsmålene, jeg var bekymret for og især hvis de spurgte, om jeg nu havde det godt. Jeg havde det jo super godt og var virkelig lykkelig over at skulle være mor. Efter jeg slet ikke kunne falde til ro ringede jeg til HR på arbejdet og mens jeg græd fortalte jeg, hvad jeg der var sket. Hun grinede let og sagde til mig at det var helt naturligt og at jeg ikke skulle være bekymret for at skete og det vil nok ske igen. Efter en snak med hende kørte jeg mod arbejdet og tårende var stoppet.

Jeg rakte ud, da jeg ikke længere kunne kende mig selv. Jeg håber også at du vil gøre det samme. 

Er du nysgerrig på, hvad der kan ske i de forskellige trimester så læs linket under fra moderskabet.

https://moderskabet.dk/gravid-og-ked-af-det/

Tilbage til blog