Brystforandring gravid

Brystforandring gravid

De første tegn på at du er gravid er, at du får kraftige brystspændinger, som også opstår når du har din menstruation.  Blodforsyningen til brystet tager til, blodkarrerne bliver tydeligere og brysterne vokser. Brysterne vokser forskelligt fra kvinde til kvinde, hvor nogle oplever kraftig vækst og andre næsten ingen. Dem som oplever kraftig brystvækst får strækmærker og der findes ingen behandling, i form af creme, som kan fjerne dem. Den kraftige brystvækst er faktisk den, som giver hængebryster og ikke selve amningen.

Min brystforandring og brystbetændelse:

Under min første graviditet voksede mine bryster kraftigt og jeg oplevede en utrolig smerte i brysterne især når jeg var udenfor i kulden. Jeg kontaktede min læge, fik at vide at det var naturligt, så jeg bid smerten i mig. I et prøverum kiggede min mor på mit brystet og så at det var helt mørkt forneden. Hun gik i panik og sagde, du har brystbetændelse ring til lægen med det samme.

Det er utroligt og jeg griner faktisk lidt af det nu. Jeg er mørk i huden så kan godt forstå, at lægerne ikke kunne se den store forskel første gang jeg var der og samtidigt med det er der bare rigtig mange ting, som virkelig er ukendt, selvom du forbereder dig, kan du aldrig forberede dig på det ukendte, så søg råd fra eksperter og stil heller dumme spørgsmål en ingen.

Har du lyst til at læse mere om brystet og de forandringer, der sker? Besøg linket herunder.

https://jordemoderforeningen.dk/nyhed/artikel/bryster-graviditet-og-forandring/

 

Tilbage til blog